Recensioner för Kommunalrådet som försvann

Det är en riktigt trivsam, lagom spännande kriminalhistoria utan större åthävor. Det som jag fäste mig mest vid är berättelsen om en ung kvinnas uppväxt på 60-talet då den tidigare så strikta synen på sex förvandlades, inte över en natt men ändå påfallande hastigt.

Författaren skriver ledigt, till och med i de erotiska avsnitten, som annars brukar vara en stötesten även för erfarna författare.

Recensioner för Inga tårar för Doris

Fick ett mejl från

Jag frågade om jag fick publicera det och det fick jag. Så här skriver han:

"Tack Lotta, nu har jag läst boken (vid poolen i Meloneras, Gran Canaria) och tyckte att den var väldigt intressant. Intrigen är spännande och tänkvärd och handlingen förs ju framåt hela tiden på ett sätt som gör att man inte vill sluta läsa! (Kul dessutom att en del av innehållet utspelar sig här på södra Gran Canaria...) Just nu håller min fru på att sluka den. Lycka till med lanseringen och det fortsatta författarskapet! "

Spänningen finns i att följa hur Doris utvecklas under sin färd genom livet – det är det som är bokens stora behållning. Intressant är också att läsa beskrivningen av Vällingby, Sveriges första moderna förort, som invigdes på 1950-talet. Dit flyttade Doris föräldrar och där har författaren själv tillbringat sin barndom – hon poängterar dock att boken inte är någon självbiografi utan en roman.

Jessica: En mycket intressant bok. Om att bli utsatt för en mardröm och sedan få uppleva konsekvensen det och aldrig kunna fly. Att få uppfostra ett barn som vart till av sådan hemsk och äcklig händelse så kan jag förstå mammans känslor för barnet men samtidigt kan ju inte barnet hjälpa hur man vart till eller av vem. Boken var mycket välskriven och en riktigt bladvändare. Bra med korta och välskrivna kapitel. Älskar omslaget, mycket passande för boken och vackert. Miljöbeskrivningar var helt okej i boken.

Boken får 4/5 utav mig 📚📚📚📚

Linda: En helt okej bok. Jag vet inte om jag hade klarat av den uppgift som hon står för. Karaktärer och miljö är bra beskrivna och omslaget är snyggt. Den är välskriven och man följer den med ett intresse för hur de ska gå för dom. Lite seg emellanåt.

Senaste kommentaren

23.02 | 07:03

Jag sträckläste Min mamma har bara så lätt för att bli brun. Spännande berättelse och intressant att läsa om vardagslivet i grannlandet under kriget.

27.12 | 16:19

Jag blev mycket gripen. Tänk att det fanns så mycket jävulskap under andra världskriget till och med i lilla Norge.

27.12 | 16:16

Min mamma har bara så lätt för att bli brun är så gripande och spännande. Läs den! En viktig bok.

16.12 | 22:47

Tack Ann-Marie. Faktum är att mina berättelser om Vera m fl skrev jag långt innan de författare du nämner kom ut med sina böcker. Men jag gillar dom också

Dela den här sidan