28. okt, 2018

Gran Canaria är underbart!

Att resa till Gran Canaria är inte bara sol och semester utan även en studie i människors bästa och kanske sämsta sidor.

Lördag

Vid poolen på hotellet är gott om plats. Bredvid mig står ett solparasoll. Skönt att ha fram på dagen då solens strålar är intensivare. Döm om min häpnad när jag är i poolen och simmar, är en en man framme och tar den ifrån min plats. Naturligtvis kan jag inte hålla tyst och frågar varför. Du var ju inte där, svarade han. Jag simmade svarade jag. Ja ha men nu har jag den.

Tror ni jag lät det stanna där? När han var till baren för att hämta en öl, tog jag tillbaka mitt parasoll. Han tittade surt på mig när han kom tillbaka. Du var ju inte där, svarade jag med ett leende. Detta hade kunnat utveckla sig till en riktig vendetta, men han och hans fru plockade ihop sina saker och la sig på andra sidan poolen istället. Ja så kan det gå.

 

Kväll.

Varje kväll testar jag nya matställen. På väg till hotellet passerar jag varje gång jag ska ut och handla i köpcentret Jumbo, en krog som heter Trollstuan. Det låter väl så där lagom kempenorsk och präktigt.

Inroparen till matställen försäkrar mig om att de har God mat och jag tänket, varför inte och går in. Beställer kyckling med bakad potatis och får pommes frites. Påpekar det och får så småning om rätt. Men vilken rätt? En snustorr kyckling och halvfärdig potatis. Jag klarar inte att äta upp och ropar på servitören och påpekar det hela. Du skulle ha tagit panbiffen istället, svarar han. Själv skulle jag aldrig tagit kycklingen. Ut kom ner ägarinnan som är oförstående till mitt klagomål och påstår att hon bara kan spanska. Jag måste betala fullt annars ska hon tillkalla polis. Naturligtvis inser jag att det här slaget kunde jag inte vinna. Men inget kan hindra mig att skriva om detta.

Annars är vädret underbart och solen lyser. Temperaturen är 25 grader i vattnet och luften.